Un jove grec amb un relat sobre l’inexorable avanç de la contaminació guanya el concurs Un mar de paraules 2015

Información
Viaje y Turismo 14 Octubre 2015
social youtube xornalgalicia   feed-image

15 joves autors de 13 països assisteixen avui a Barcelona al lliurament de premis de la 8a edició del certamen literari després de ser escollits entre els 150 autors que hi han participat enguany

 

L’acte té lloc avui dimecres 14 d’octubre, a partir de les 19.30 hores, a l'Institut d'Estudis Catalans de Barcelona

El jurat del concurs literari “Un mar de paraules” ha guardonat avui amb el primer premi de l’edició 2015 del certamen el relat “Seagull” (Gavina), del grec Georgios Ampatzidis. Es tracta d’un relat, ambientat a Atenes, que combina el procés creatiu d’escriure el relat per al concurs “Un mar de paraules” amb la dificultat d’enfrontar-se - sense caure en el desànim - a la crua realitat de l’avanç inexorable de la pol·lució i la contaminació. (Trobeu adjunt el relat)

El segon i tercer premi han estat atorgats a la búlgara Slavena Zaharieva (amb “Plastic”) i al kurd Halil Ecer (“Different Similarities”).

L’acte a l’IEC avui és presentat per Senén Florensa, president executiu de l’IEMed; Joandomènec Ros, president de l’Institut Estudis Catalans (IEC); Elisabetta Bartuli, crítica literària i coordinadora del jurat internacional. El jurat internacional està integrat a més pels escriptors Jamila Hassoune (Marroc) i Pere Antoni Pons (Espanya), així com Martyna Chrze?cija?ska (Polònia), guanyadora de la 7a. edició.

La vuitena edició del concurs, que coincideix amb l'Any del Desenvolupament Sostenible, tenia com a tema la defensa d'un creixement sostenible i no excloent, que augmenti els nivells de vida, que beneficiï tota la societat mitjançant la distribució de la riquesa i que protegeixi tant el llegat cultural com l'ambiental.
El certamen literari, organitzat per l’IEMed i la Fundació Anna Lindh, pretén contribuir al foment del diàleg entre pobles i a l’intercanvi de coneixement i experiències entre diferents tradicions locals i internacionals.

Guardons

La selecció entre els 15 millors relats de cada edició és guardonada amb la publicació del relat en una obra conjunta i l’assistència tant a la cerimònia de lliurament de premis a Barcelona com la participació demà a l’IEMed en el seminari "Llenguatge literari, instrument de diàleg” i una visita divendres a punts d’interès històric i cultural de Tarragona.

Recordatori a mitjans de comunicació

Acte: Lliurament de premis de la VIII edició del concurs "Un mar de paraules".

Data i hora: Dimecres 14 d’octubre, a partir de les 19.30 h.

Lloc: Institut d'Estudis Catalans (c / Carme, 47).

La cerimònia de lliurament de premis és oberta a premsa. Cap a les 20h es podran remetre imatges dels guanyadors. {jcomments on}